2014. 10. 30. 16:26





슬로푸드국제협회에서 설립한 미식과학대학에서 공부하는 Mohannad Abuimeish(모하마드)가 지난 9월부터 10월 20일까지 한국협회 인턴으로 함께 했습니모하마드는 요르단 출신의 요리사로 한국에서 지내면서 슬로푸드에서 벌어지는 여러 행사와 교육에 참여하며 한국의 슬로푸드 운동을 경험했답니다. 아래는 지난 930일 청강문화산업대학에서 진행한 절기음식워크샵에 참관한 뒤 모하마드가 작성한 리포트를 번역한 것입니다. 


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경기도 이천에 있는 청강문화산업대학교에 다녀왔습니다. 슬로푸드한국협회 교육연구팀에서 온 세 분의 전문적인 요리강사가 진행한 가을절기음식 워크숍이 2014930일에 열렸습니다. 이번 워크숍은 밭에서 난 농작물을 손질해서 요리하는 전체의 과정을 통해 전통적인 절기 음식을 가르치는 것을 목표로 합니다. 강의는 지역에서 나는 가을의 제철채소와 과일의 농사와 추수과정을 설명하는 것에서부터 시작되었습니다. 그리고 슬로푸드에 관한 짧은 동영상을 보았습니다.


개성 무찜, 과일깍두기, 유자샐러드, 편채(채소와 쇠고기가 들어간 단호박 밀쌈)등 한국의 전통적인 가을절기음식을 만들었습니다.

워크샵 내내 아주 즐거운 분위기에서 진행되었고 또한 한국의 절기음식에 대해 많이 배울 수 있었습니다. 각 조별로 요리한 음식을 함께 나눠먹는 것으로 수업을 마쳤습니다.

 


I went to Chungkang College of Cultural Industries is a private technical college in Icheon City, The college first opened in 1996 at Gyeonggi province, South Korea. They offer Two- and three-year programs in various fields. And one of the program among them is culinary arts program.


In collaboration with SlowFood Korea, autumn seasonal food workshop was held there in 30th of September 2014, instructed by three professional chefs from SlowFood Korea education team. 


The workshop aimed to teach the students about the traditional seasonal food from farming, preparation till cooking. The lecture began in the first explain the farming and harvesting process of the fruits and vegetables, and the variety of autumn fruits and vegetables available locally. And short video about SlowFood.


We cooked several Korean traditional dishes inspired by the autumn harvest, such as boiled pork rib with radish, fruit kkak ddu gi muchim, Citron pear salad and pyun chae (Pumpkin wrap with vegetables and beef), in which the radish presented in most of them. The workshop was full of fun and so much learning as well, we end up eating the food we prepared, and all the students ate with relish.






  










Posted by 슬로푸드코리아

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